Annemarie Dumpel

Studiekeuzeadvies

Zoek jij studiekeuzeadvies?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres! In 4 gesprekken geef ik jou inzicht in je motivatie, persoonlijke kenmerken en beroepsinteresses, waardoor jij een juiste studiekeuze kan maken.

Studiekeuzeadvies

Loopbaancoaching

Outplacement

Stress & Burn-out coaching

Is studiekeuzeadvies iets voor mij?

Mijn ervaring met het studiekeuzetraject bij Annemarie was positief Er werd goed onderzoek gedaan naar mijn persoonlijkheid en interesses en relevante vragen gesteld om een helder beeld te krijgen van wie ik ben en wat ik wil bereiken. Het advies was niet alleen gebaseerd op mijn capaciteiten, maar ook op mijn persoonlijke voorkeuren en passies, waardoor ik een goed afgerond advies kreeg van welke studies het beste bij mij passen.

Martine

Pabo student

Herken jij jezelf hierin?

Ga jij eindexamen doen en heb je nog geen idee welke studie je moet kiezen?

Heb je wel een idee, maar ben je nog niet helemaal zeker van je vervolgstudie?

Ben je begonnen met een studie en valt deze tegen?

Is je motivatie om te studeren afgenomen of weg?

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Twijfel je tussen een mbo, hbo- of wo-opleiding?

Annemarie Dumpel

Zeer ervaren loopbaancoach

Ervaren in studiekeuzeadvies

Ervaren stress & burn-outcoach

Mijn persoonlijke loopbaan

Vanaf 1993 ben ik personeelsadviseur geweest bij o.a. een verzekeringsmaatschappij. In deze functie deed ik loopbaancoaching, werving- en selectiegesprekken en gaf ik opleidingsadviezen. In 2006 heb ik succesvol een opleiding voor loopbaanadviseur afgerond, daarna gevolgd door meerdere vakopleidingen waaronder studiekeuzebegeleiding.

Ik heb het keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) van het Noloc 

Sinds 2021 ben ik netwerkpartner van Id Plein  Ook voor Id Plein doe ik loopbaancoaching, outplacement, re-integratie 2e spoor, Werkfit en Naar Werk trajecten voor het UWV.

En daarnaast verzorg vanaf 2023 ook re-integratie 2e spoor trajecten als consultant voor Staatvandienst.

De meest uiteenlopende opleidingen en trainingen heb ik bekeken. Tot echte stappen kwam het niet. Samen met Annemarie ben ik stap voor stap gaan onderzoeken waar mijn drijfveren, motivatie en talenten liggen. Wat geeft me energie en wat kost me energie. Annemarie luistert goed en is tegelijkertijd heel praktisch. En Annemarie weet de essentie er goed uit te lichten.

Annette

Adviseur

Wat komt aan bod bij studiekeuzeadvies?

1

Start direct met proefsessie!

In deze eerste sessie van ongeveer 60 minuten kunnen we in alle rust stilstaan bij vragen die je hebt m.b.t. je studiekeuze. Je kunt je vraag toelichten en mijn coaching ervaren. Ook bespreken we je opleiding en eventuele werkervaring en wat je eventueel zelf al hebt gedaan om een keuze te maken. Daarna beslissen we of we met elkaar een traject aangaan.

2

We zoeken naar drijfveren

Door het onderzoeken van drijfveren en motivatie kunnen onderliggende talenten in beeld komen. Talent en drijfveren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe meer zin je in iets hebt, hoe meer motivatie je zult hebben om een bepaald talent te ontwikkelen.

Je vindt de volgende vragen beantwoord:

 • Wat motiveert jou?
 • Wat zijn jouw kernwaarden?

3

Persoonskenmerken, talenten en kwaliteiten

Ik stel je uiteenlopende vragen en we brengen zo samen jouw talenten en kwaliteiten in beeld.

 • Wat zijn jouw talenten en drijfveren?
 • Hoe kijken anderen naar jou?
 • En hoe kan jij jezelf typeren?

4

Vaardigheden en waarden

Door te werken met een variatie aan kaarten en die in en matrix te leggen worden vaardigheden, belemmeringen, inspiratiebronnen en activiteiten duidelijk en leer je prioriteren en kiezen. Daarnaast interview ik op situaties waar een specifieke vaardigheid uit blijkt.

Je vindt de volgende vragen beantwoord:

 • Wat zijn jouw belemmerende overtuigingen?
 • Wat inspireert jou?
 • Welke voorwaarden zijn voor jou belangrijk om gemotveerd en plezierig te kunnen werken?
 • Welke activiteiten vind jij leuk?

5

Interesses

We onderzoeken jouw interesses en formuleren jouw  interessegebieden.

In deze sessie onderzoeken we:

 • Welke televisie programma's kijk jij?
 • Welke boeken lees jij of films kijk jij?
 • Voor welke beroepen of branches heb jij interesse?

6

Advies

Je gaat ook zelf een aantal opleidingen onderzoeken en we sluiten af met een advies.

 • Zo mogelijk krijg je 3 opties voor een opleiding.
 • En als dit wenselijk is bespreken we dit samen met je ouders.

7

Resultaat van de studiekeuzeadvies

Met studiekeuzeadvies ontdek jij wie je bent en krijg je inzicht in je wensen en idealen. In het traject leer je je talenten, kwaliteiten en drijfveren heel goed kennen. Met dit dna van jouw persoonlijkheid ben je aan het eind van het traject goed in staat om keuzes te maken. Je krijgt advies en gaat ook daarna ook zelf verder en bijvoorbeeld open dagen van opleidingen bezoeken.

 

 

Annemarie heeft onze zoon geholpen meer inzichten te krijgen wat hem goed past richting de toekomst. Voor jongelui die totaal nog niet weten wat waar en hoe een absolute aanrader!!

Nancy

Marketeer

Bij de start van het coaching traject was ik behoorlijk stuurloos. Ik heb nooit een duidelijk beeld gehad van een ideale functie of baan. Annemarie heeft mij geholpen om meer te focussen op mijn talenten en positieve competenties maar zeker ook te leren van mijn energievreters. Met huiswerk op maat en met fijne gesprekken bleek het coaching traject een leuke en leerzame ontdekkingstocht. Ik kijk nu positiever en zekerder naar mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt en maak dankbaar gebruik van de handvatten welke Annemarie mij heeft aangereikt!

Denise

Projectleider

Studiekeuzeadvies in 4 of 5 gesprekken van 1 uur

Met een traject van 4 of 5 gesprekken gun je jezelf de tijd om écht te onderzoeken wat je wilt, wie je bent en wat je op dit moment nodig hebt. Jou w talenten, valkuilen en drijfveren worden objectief in kaart gebracht. In de persoonlijke gesprekken van 1 uur gaan we samen de diepte in. Na afloop heb je helder zicht op wie je bent en wat je belemmeringen zijn en ben je in staat om te kiezen. Je krijgt een concreet advies om te bereiken wat je wilt.

Prijzen

Studiekeuzeadvies is een waardevolle investering.

kort traject 400

4 gesprekken

Intakegesprek
+ 3 vervolggesprekken van 60 minuten
+ advies

proefsessie of intake 80

Gesprek van circa 60 minuten

ervaar mijn coaching
toelichting van jouw coach vraag
terugblikken op jouw studie en eventuele werkervaring
ontdekken of er een wederzijdse klik is
na afloop besluiten we of we verder gaan
Compleet traject 600

5 gesprekken

Intake + 4 vervolggesprekken van 60 minuten
+ beroepskeuzetest
+ talentenanalyse
gegarandeerd een persoonlijk eindadvies met 3 mogelijke opleidingen
inzicht in motivatie, persoonlijke kenmerken en beroepsinteressesWaar spreken we af?

Mijn bezoekadres is: Jo Bauerlaan 11, 2642CC Pijnacker. Dit is een ongeveer een kwartier rijden vanaf Rotterdam en Den Haag.

Ben ik de juiste coach voor jou?

Ik ga graag direct van start met een proefsessie van circa 60 minuten waarin we grondig je werkervaring evalueren en je mijn coaching kunt ervaren. In dit gesprek kijken we ook of er een wederzijdse klik is en of er een match is tussen jouw vraag en de mijn aanbod. Na deze kennismaking beslissen we of we met elkaar een traject aangaan.

Start direct en plan een proefsessie  en ervaar dat ik de juiste coach ben voor jou!

Nog meer reviews

Vera

Verpleegkundige

Door de fijne gesprekken met Annemarie heb ik geleerd waar mijn kwaliteiten liggen en mijn sterke eigenschappen. Door het huiswerk en de oefeningen heb ik ingezien wat mijn energiegevers en –nemers zijn. Ook heeft het coachingstraject (wat zeker niet nodeloos gerekt wordt) mij andere inzichten gegeven op wat voor mij belangrijk is in mijn werk. Er worden ook echt praktische handvatten aangereikt. Een aanbeveling waard!

Taufan

Hardware Engineer

Annemarie heeft mij geholpen om mijn drijfveren in mijn werk inzichtelijk te krijgen. Waar krijg ik energie van op het werk, wat zijn energienemers. Annemarie luistert, observeert en stelt de juiste vragen tijdens haar coach-sessies. Hierbij oordeelt ze niet en stelt ze zich open voor je persoonlijke verhaal. Door de diverse opdrachten zet ze je aan het werk om dit zelfinzicht te verkrijgen. Mij heeft het geholpen om een objectief beeld te krijgen van wat mijn sterke eigenschappen zijn, en welke richting ik wil opgaan. Bedankt hiervoor!

Annette

Adviseur

De meest uiteenlopende opleidingen en trainingen heb ik bekeken. Tot echte stappen kwam het niet. Samen met Annemarie ben ik stap voor stap gaan onderzoeken waar mijn drijfveren, motivatie en talenten liggen. Wat geeft me energie en wat kost me energie. De TMA analyse was daarbij een heel handig hulpmiddel. Annemarie luistert goed en is tegelijkertijd heel praktisch. Ter voorbereiding op elke afspraak maak je één of meerdere opdrachten. Voor mij was dat een stok achter de deur. Deze opdrachten geven je inzicht en vertrouwen in je eigen kwaliteiten. Vooral ook omdat Annemarie de essentie er goed weet uit te lichten.

Shannon

Junior Recruiter

Annemarie is een open-minded, vriendelijke en erg warme vrouw met jarenlange ervaring in “personeelszaken”. Ik voelde mij bij haar op mijn gemak en heb ontzettend veel geleerd van de gesprekken. Ze heeft mij uitgedaagd om anders te denken. Om meer “out of the box” te denken waardoor ik meer in mogelijkheden ben gaan denken. Ik ontdekte dat mijn kwaliteiten beter aansluiten bij een heel andere richting. Het werd mij duidelijk dat er heel veel mogelijk is, als je maar gedreven en gemotiveerd bent. Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga mij professioneel verder ontwikkelen. Zonder de hulp van Annemarie was ik nooit in deze richting gaan denken en daar ben ik haar heel dankbaar voor!

Denise

Projectleider

Bij de start van het coaching traject was ik behoorlijk stuurloos. Ik heb nooit een duidelijk beeld gehad van een ideale functie of baan... Annemarie heeft mij geholpen om meer te focussen op mijn talenten en positieve competenties maar zeker ook te leren van mijn energievreters. Met huiswerk op maat en met fijne gesprekken bleek het coaching traject een leuke en leerzame ontdekkingstocht. Ik kijk nu positiever en zekerder naar mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt en maak dankbaar gebruik van de handvatten welke Annemarie mij heeft aangereikt!

Sjors

Ondernemer

Ik heb Annemarie leren kennen als een open en toegankelijke vrouw. Dankzij haar professionele begeleiding, juiste tools en vaardigheden heeft ze me erg geholpen om de juiste richting te vinden in mijn loopbaan. Annemarie is erg flexibel maar kan op het juiste moment de teugels goed aantrekken. Door haar sociale en empathische vaardigheden hebben we veel goede en fijne gesprekken gehad.

Linda

Allround Retail Specialist

Annemarie heeft mij als loopbaancoach in eerste instantie zelf aan het werk gezet. Door de huiswerk-oefeningen en de gesprekken met haar kreeg ik zicht op mijn talenten en interesses, waardoor ik mijn zelfvertrouwen weer terugvond. Annemarie is een rustige empathische vrouw die mij heeft laten inzien wat een juiste brief, cv en elevator pitch en een goed LinkedIn profiel kunnen opleveren. Door het loopbaantraject met Annemarie te bewandelen kon ik uiteindelijk kiezen uit 3 banen!

Wil je meer informatie?

Wanneer en wat betaal ik voor het studiekeuzeadvies?

De proefsessie betaal je direct. En daarna betaal je per gesprek. Na ieder gesprek ben je vrij om een vervolgafspraak te maken.

Wil je een gemaakte afspraak verzetten?

Een coach-sessie kan tot 4 werkdagen kosteloos worden geannuleerd of verzet. Als een afspraak niet wordt nagekomen of te laat wordt afgezegd wordt 100% in rekening gebracht. De reden hiervan is dat er tijd is gereserveerd die niet meer op te vullen is.

Plan nu direct een afspraak

We starten direct met een proefsessie. Hierin kun je mijn coaching ervaren en jouw coach vraag toelichten. We blikken terug op jouw loopbaan tot nu toe en ontdekken of er een wederzijdse klik is. Je krijgt direct advies en uitleg van het traject wat jij nodig hebt en na afloop besluiten we of we samen verder gaan.

Jo Bauerlaan 11, 2642CC Pijnacker
Mail: annemarie@eenbaankiezen.nl
Telefoonnummer: +31647989359
BTW NR: NL144978945B01BA

Ervaren coach met blije klanten: 5 sterren voor Google reviews

Stress & burn-out coach

NOLOC Register loopbaanprofessional

TMA certified professional